EEN DUURZAAM FESTIVAL

vivre ensemble

LASEMO, WAAR DUURZAAMHEID
RIJMT OP FESTIVITEITEN

LaSemo betekent ‘het zaad’ in het Esperanto, omdat we in ons festival ideeën, initiatieven en een andere manier van denken over evenementen willen laten groeien.

Sinds 2008 stellen onze duurzame verbintenissen, pioniers in de sector, ons in staat u te verwelkomen in een luchtbel van ontsnapping die goed doet… aan onze festivalgangers, en om hen heen.

ENKELE VOORBEELDEN VAN ONZE TOEZEGGINGEN HET HELE JAAR DOOR GENOMEN

EEN VEELZIJDIG EN PLURIFORM CULTUREEL AANBOD

LaSemo brengt diversiteit in het culturele landschap met een verscheidenheid aan kunstuitingen. Bijzondere aandacht gaat uit naar jonge opkomende talenten en Belgische artiesten… en geëngageerd.

BEHOUD VAN NATUURLIJKE HULPBRONNEN

Ons credo: weigeren, verminderen, hergebruiken, recyclen. Dit beginsel geldt voor al onze acties: afvalbeheer, water, energie, podiumontwerp, communicatie, voeding, mobiliteit en vele andere. Een koolstofvrij evenement bestaat echter niet: daarom compenseren wij onze voetafdruk door bomen te planten via de NGO Graines de Vie.

TOEGANKELIJKHEID VOOR IEDEREEN

Ons festival toegankelijk maken betekent nieuwe ervaringen creëren en ook bijdragen tot de menselijke, sociale en maatschappelijke ontwikkeling van iedereen. In 2012 werd LaSemo het meest toegankelijke openluchtfestival in de Federatie Wallonië-Brussel: dankzij de toegankelijkheid van PRM, concerten vertaald in gebarentaal en de ontwikkeling van diensten voor gezinnen.

SAMENLEVEN EN BURGERPARTICIPATIE

Onze missie: alle generaties samenbrengen door middel van een open en zorgzaam festival. Onze 80 vrijwilligers het hele jaar door en 1000 vrijwilligers voor evenementen zetten zich in voor een meer duurzame en respectvolle wereld.

GEZOND EN DUURZAAM VOEDSEL

De bij LaSemo aanwezige foodtrucks zijn onderworpen aan een veeleisend duurzaam charter, moeten vegetarische menu’s en kinderporties aanbieden. Een markt van lokale producenten zal onze festivalgangers elke dag verblijden. Sinds vorig jaar hebben we ook herbruikbaar serviesgoed geïntroduceerd.

ZACHTE EN ALTERNATIEVE MOBILITEIT

Mobiliteit blijft het meest impactvolle onderdeel van een evenement: alle carbon footprints bewijzen het. Onze groepsvertrekken per fiets, onze bewaakte fietsenstallingen, onze carpoolmodules en onze shuttles proberen te handelen… in de goede richting.

BEWUSTMAKING EN ONDERWIJS DOOR MIDDEL VAN ACTIE

LaSemo is een plek van delen, gezelligheid en positieve energieën waar ook het inspireren van mensen om op eigen schaal actie te ondernemen voorop staat. De ambassadeurs van een duurzamere wereld, zij het sprekers of artiesten, zullen u bewijzen dat het mogelijk is, voor wie de deuren van ons festival passeert, om samen te bouwen aan een betere toekomst.

Elk jaar gaat LaSemo verder in het verminderen en recyclen van afval. In 2022 moet Emball’Agir ons in dit proces helpen door enkele initiatieven te steunen.

Wil je op de hoogte blijven
van al het LaSemo nieuws?

WE ZIJN OVERAL! DUS VOLG ONS…